Medisox Kompressions-/Stödstrumpor ÔÇô

SPORT / TRAVEL / HIKING / TREND

Alla kan ha nytta och glädje av Stödstrumpor!

  • Strumpor för ditt välbefinnande
  • Graderat tryck
  • Perfekt passform
  • Ger piggare ben
  • Ökar stadgan i vristen
  • Perfekt före, under och efter träning. För maximalt resultat och snabb återhämtning
  • För ett aktivt liv

Medisox leder produktutvecklingen inom branschen och var först på marknaden att tillverka kompressionsstrumpor i naturmaterial. Val av material från noga utvalda spinnerier i Europa och tester är viktigt! Alla material i Medisox kompressionsstrumpor är  Tex certifierade och CE-märkta. Kompressionsstrumporna har utarbetats i samråd med läkare.

Eftersom stöd-/kompressionsstrumpor har en medicinsk funktion ställer det höga krav på rätt konstruktion av storlekar, omfång och rätt tryck på rätt ställe. Förutom de medicinska funktionerna,är det naturligtvis viktigt att strumporna är sköna och hållbara. Välj din önskade modell av strumpa och se måttstorlek som passar dig.
Medisox strumpor är svensktillverkade och av allra högsta kvalitet.

Material som används i Medisox kompressionsstrumpor
Bomull:Ren bomull (Medisox strumpor först på marknaden i naturmaterial)
Lycra:Till strumporna används ett lycragarn som är specialdesignatför Medisox kompressionsstrumpor  mycket töjbart.
Merinoull:Naturens egen multifunktionsfiber.(Fåren klipps med omsorg om djuren)
Meryl Skinlife:Skinlife är en modifierad polyamidfiber, fukttransporterande,luftgenomsläpplig och bakterioastatisk(d v s ingen bakterietillväxt men inte bakteriedödande).

Så fungerar det -Blodcirkulationen och Stödstrumpor/Kompressionsstrumpor
Detta visste du inte!

Du har ÔÇØtre hjärtanÔÇØ!
Kanske självklart när man tänker på det. Om hjärtat pumpar ut blodet i kroppen så måste någon funktion pumpa tillbaka det. Enligt tyngdlagen borde annars blodet hamna i fötterna. Hur kan det då transporteras uppåt och hur får vi en fungerande blodcirkulation?
Kroppens lösning är vadmuskulaturen som, med hjälp av venernas klaffar, pumpar upp blodet från fötterna till hjärtat. För att detta ska fungera så fordras det att vadmusklarna arbetar kontinuerligt, annars hämmas återflödet.När vi är inaktiva tappar vadmuskulaturen denna funktion vilket inträffar när vi sitter eller står stilla under en längre period. Detta leder till försämrad blodcirkulation och därmed ökad stelhet, svullnad i fötter och underben och dessutom ökad risk för blodproppar. På lång sikt kan det även leda till hudförändringar, eksem och åderbråck och i allra värsta fall bensår.

För såväl vardagsmotionärer som elitidrottare fyller stöd-/kompressionsstrumpor en viktig funktion genom att de underlättar och optimerar blodcirkulationen. Följden blir minskad stelhet, lättare ben och mindre produktion av mjölksyra och därmed mindre träningsvärk och snabbare återhämtning. Stöd-/Kompressionsstrumpor ökar dessutom stadgan i vristen!
Stöd-/Kompressionsstrumpor  en riktig prestationshöjare för kroppen!.Vill du undvika dessa problem och få pigga och fräscha ben, bör du använda strumporna som en självklar och biverkningsfri åtgärd/hjälp!

Konsten att göra en riktig kompressionsstrumpa
För att konsturera en korrekt strumpa är det två parametrar man har att förhålla sig till, längd och tryck. Båda lika viktiga.Kroppslängd och fotlängd hör ihop på de allra flesta människor.Trycket - Benets omfång varierar. Trycket vid ankeln på en kompressionsstrumpa klass 1 skavara 15-21 mmHg.Detta tryck får inte på något annat ställe överskridas.Trycket vid vaden respektive strumpkragen ska hålla 80 resp. 50% av ankelttrycket. Detta är reglerat i Svensk Standard 872400.

Vik aldrig ner strumpskaftet, det ger ett felaktigt tryck!
Tvätta gärna strumporna efter var dags bruk så ökar strumpans livslängd.

Tyvärr ser man allt för ofta kompressionsstrumpor med dubbel strumpkrage. Man kan vara ganska säker på att trycket i kragen på en sådan strumpa är för högt, ofta högre än ankeltrycket. Använd inte en sådan strumpa ÔÇô den kan ge upphov till åderbråck istället för att förhindra, som grundtanken är med en kompressionsstrumpa.

Har du diagnostiserade medicinska besvär som t ex åderbråck, är det ofta särskilda medicinska kompressionsstrumpor som man kan få hjälp med inom sjukvården.
Har du anlag eller ligger i riskzonen för olika problem eller om du står och går mycket i vardagen kanstöd-/kompressionsstrumpor var en mycket bra hjälp i förebyggande syfte