Betalningsmöjligheter

Mayfair - Nytt


* Fraktfritt vid order över 350:-
* Gårdsbutik:  
           Prästgården   
         Butik & Galleri 
   (Läs mer under Information) 

 ERBJUDANDE:

 

 

Aktiv serien

Naturliga svensktillverkade tillskottsprodukter för hund, katt och häst! En serie produkter som bygger på naturliga ingredienser för att ge hunden, katten och hästen ett friskt och aktivt liv. Produkterna produceras i enlighet med godkänd läkemedelsstandard (GMP) och innehåller enbart naturliga ämnen. Detta tillsammans med noga utvalda ingredienser gör att du kan känna dig trygg med att få en produkt som håller vad den lovar.

Smärtande och stela leder är vanligt
Många hundar, katter och hästar har, eller får problem med sina leder. Ledsjukdomar förekommer oftast hos äldre djur, men även unga djur kan drabbas. Det kan förorsaka stor smärta, minskad livsglädje och livskvalitet. Djur som lider av stela och värkande leder får svårt att röra sig, vilket ofta bidrar till övervikt och i sin tur försämrad kondition som förvärrar besvären. Man vet att utvecklingsrubbningar som t ex höftledsdysplasi (HD) hos hund och osteochondros hos hund och häst ofta leder till kronisk inflammation i den drabbade leden. Även övervikt och fel beninställningar ökar belastningen på lederna. Den arbetande hunden och hästens leder utsätts för mycket stora påfrestningar och dessa djur lider ofta av återkommande led- och muskelproblem.

Dålig munhygien kan ge allvarliga konsekvenser
Dålig andedräkt är ett vanligt problem hos hundar och katter. Den bakomliggande orsaken kan utgöra ett hälsoproblem för djuret självt och kan även uppfattas obehgligt för djurägaren. Dålig andedräkt kan härröra från hals- och magtrakten men oftast beror problemet på dålig munhygien och otillräcklig rengöring av djurets tänder. Det medför att foderrester fastnar mellan tänderna och det blidas plack (bakterieansamlingar) och så småningom tandsten. Konsekvenserna kan på sikt bli smärta, minskad aptit, kroniska infektioner, urinvägsinfektioner, öroninflammationer med mera. Bästa sättet att ge hunden eller katten en god munhälsa är att redan från valp-/kattungestadiet vänja den vid daglig tandborstning även om det inte alltid är så lätt. Det är även bra att ge torrt foder och till hund ett tuggben ibland.

Aktiv serien  -  Ur havens djup och från bergens höjder
Aktiv serien – naturliga produkter som kan öka våra djurs välbefinnande och ge ett aktivt friskt liv!

Näringsrik Grönläppad mussla
Grönläppad mussla har länge använts av ursprungsbefolkningen på Nya Zeeland för att motverka reumatiska sjukdomar och ledförslitningar. Musslan som odlas i de kalla rena vattnet utanför Nya Zeelands kust är ytterst näringsrik och innehåller naturliga glykosaminoglykaner (GAGs), fleromättade omega-3-6-9 fettsyror, antioxidanter och mineraler.

 • Hög halt glukosmainoglykaner (GAGs) som är viktiga komponenter i uppbyggnad av brosk och ledvätska
 • GAGs ger flexibilitet, elasticitet och styrka hos ledbrosk, senor och bindväv. Eftersom ledbrosket inte försörjs genom blodcirkulationen sker allt från upptag från ledvätskan inne i leden
 • Kondroitinsulfat är en av de viktiga GAGs som bygger upp ledbrosket och finns naturligt i musslan
 • Hyaluronsya är en annan viktig GAGs
 • Essentiella fettsyror som EPA, DHA och inte minst ETA. ETA har en mycket kraftig antinflammatorisk effekt
 • Rikligt med antioxidanter och viktiga aminosyror, spårämnen och vitaminer

Glykosaminoglykaner (GAGs) är en naturlig byggsten i broskvävnad och ledvätska. GAGs hjälper till att smörja leden och bevara dess egenskaper och hälsa. Kondroitin är en glykosaminoglykan vars välgörande egenskaper för ledhälsa är välkända

Eicosatetraenoicacid (ETA), Eicosapentanoic (EPA) och Docosahexanoic (DHA) är fleromättade Omgea – 3 fettsyror med goda antiinflammatoriska egenskaper.

Glutamin är en en aminosyra som är viktig för kroppens förmåga att bilda proteiner och bidrar även till tarmhälsan. Glukosamin bildas ur glutamin. Vitamin C och vitamin E, samt zink, koppar, mangan och selen är antioxidanter. Dessa hjälper kroppen att försvara sig mot fria radikaler och motverkar negativ inverkan på ledbrosket. Vid ledbesvär utsätts kroppen för fria radikaler som bryter ner cellerna och påskyndar åldrandet.

Nyttiga Nypon
Nyponen Rosa canina och Rosa rubigunosa skördas på hög höjd på Chiles bergssluttningar. De inneåller galaktolipider som understödjer kroppens antiinflammatoriska skydd och bidrar till en ökad rörlighet. Nypongen innehåller även rikligt med antioxidanter i form av olika flavonoider, karotenoider och antocyaniner. Vitamin C, folsyra och andra vitaminer samt många olika mineralämnen från bergen är också viktiga näringsämnen i nyponen.

Knöltång för munhälsan
Knöltång är en brunalg som traditionellt har använts som kosttillskott och mat i många delar i världen. Arten är mycket näringsrik och innehåller aminosyror, mineraler och spärämenn som jod, kalium, magnesium, kalcium och järn. Den innehåller även t ex vitamin E samt omega-3 och omega-6 fettsyror. Knöltång påverkar salivens sammansättning och främjar god munhälsa samt motverkar dålig andedräkt. Knöltång har även betydelse för immunsystemet.

Tips för ett bättre liv; (kan även passa för katt och häst)

Artros
Är din hund stel? Kanske har den drabbats av artros, en form av ledbesvär som drabbar ungefär var femte hund i Sverige.

 • För en hund som drabbas av artros spelar vikten en avgörande roll för livskvaliteten. Försök ha koll på vikten! En hund med artros hamnar lätt i en ond cirkel – smärtan gör att den rör sig mindre, musklerna förtvinar, vikten ökar, lederna påfrestas, smärtan ökar och hunden rör sig ännu mindre.
 • Att ge din hund kakbitar av kärlek bidrar inte till en bättre hälsa. En stor del av hundarnas övervikt kan härledas till andra saker än fodret. Skippa godsakerna (hur tråkigt det än låter) och satsa på ett friskare liv för din hund från och med nu! Ekvationen är enkel. Ju mindre hunden rör sig desto mindre kalorier behöver den.
 • Ge din hund ett tillskott i form av Aktiv Hund. Ett tillskott som hjälper stela hundar att återfår rörligheten.
 • En hund med ledproblem kan inte motioneras hur som helst. Satsa gärna på skonsamma konditionspass som simning och sjukgymnastik så att hunden får en chans att bygga upp sina muskler, tappa vikt och bygga upp sin kondition igen.
 • Se alltid till att din hund  har en säng eller filt att ligga på och använd gärna ett täcke när temometern smyger sig närmare 0-strecket.

Övervikt
Är din hund överviktig? Den är inte ensam, idag räknar man med att ca en tredjedel av Sveriges hundar är för tjocka.

 • Ta reda på hur din hund ske se ut som normalviktig. På en hund som håller ett perfekt hull ska man kunna känna revbenen under ett tunt fettlager och hundens hals och midja ska vara markerade. Om du måste trycka för att känna revbenen så är din hund förmodligen överviktig. (Det finns sjukdomar som påverkar ämnesomsättningen och som kan göra att hunden blir fet utan att den får i sig för mycket mat så innan du bantar hunden måste du tänka på hur ni lever så att övervikten inte kan bero på en sjukdom).
 • Tänk långsiktigt! Om bantning blir aktuellt, skriv ner exakt vad och när hunden äter så att du får en överblick och även tänker efter hur det ser ut. Omgivningen måste också vara med på spelreglerna. Väg gärna en gång/månad.
 • Att ge hunden kakbitar får alltid motsatt effekt!! Skippa godsakerna och satsa på ett friskare liv för din hund! Ju tjockare hunden blir ju mindre orkar den röra sig och livskvaliteten försämras.
 • Motionera men anpassa träningen så att den passar din hund. Har den ont i lederna kan uppbyggnad av musklerna behövas med hjälpa av simträning och/eller sjukgymnastik.
 • En hund med övervikt har ofta ont i lederna och mår bra av ett tillskott av glukosamin. Aktiv Hund är bra både i förebyggande och lindrande syfte för lederna. Dessutom kan en energikick i form av Aktiv Nypon göra underverk för hundens motivation.

Munhygien
Våra husdjur får allt tidigare problem med att hålla en god tandhygien. Det kan leda till dålig andedräkt, inflammation i tandköttet, smärta, svårighet att äta och till slut tandlossning. En god munhygien ger ett bättre liv!
Borsta tänderna – det effektivaste sättet att hålla en god munhygien hos ditt husdjur är att borsta tänderna på det. Det finns speciella tandborstar och tandkräm för djur.
Undvik småätande – Varje gång djuret äter frodas bakterierna i munhålkan. Undvik onödigt småätande och uteslut produkter sominnehåller socker.
Ta för vana att titta i munhålan minst en gång i veckan. Då får du en chans att uppmärksamma förändringar som t ex missfärgningar, inflammationer, tandsten…

Ge Aktiv Mun - en fantastisk produkt för en god munhygien. En kombination av knöltång och grönläppad mussla som genom sin unika sammansättning kan bidra till en god munhygien och en frisk andedräkt. Knöltång har mycket värdefulla medicinska fettsyror som bl a kan binda tungmetaller och föroreningar i munhålan och öka den skyddande effekten i saliv. I Aktiv Mun får knöltången dessutom god hjälp av den grönläppade musslan med sina antiinflammatorska egenskaper.

Ju äldre djuret blir desto viktigare är det att ha koll på munhålan!

Den gamla hunden
Med kunskap och förståelse för din pensionerade hund kan du göra stor skillnad. Att den inte hör är inte samma sak som att den inte förstår och att den börjar vara mer stilla betyder inte att den vill vara passiv!

Aktivera hjärnan
Den gamla hunden orkar inte motionera kroppen lika mycket men hjärnan behöver fortfarande aktivering för att hålla sig i trim. Låt hunden leta rätt på saker eller lär den nya tricks. Ha roligt tillsammans.

Håll vikten
Var uppmärksam på om hunden ändrar vikt. Den äldre hunden rör inte på sig lika mycket längre och det kan vara lämpligt att byta till ett seniorfoder.

 • Ge hunden Aktive Hund- ett tillskott som kan hjälpa hunden att återfå rörligheten. Aktiv Hund innehåller grönläppad mussla – en ingrediens som urbefolkningen på Nya Zeeland använt under tusentals år för att motverka bl a reumatiska sjukdomar och olika former av ledförslitningar.
 • Ge hunden Aktiv Nypon som kan fungera som en energikick för din gamla hund! Olika krämpor som den åldrande hunden utsätts för stressar kroppen och gör att den måste försvara sig mot fria radikaler som bryter ner cellerna och påskyndar deras åldrande. Aktiv Nypon är rikt på antioidanter som hjälper hundens kropp att försvara sig mot de fria radikalerna.
 • Ge Aktiv Mun som är en kombination av knöltång och grönläppad mussla. En unik sammansättning som kan bidra till en god munhygien och frisk andedräkt och ge ett bättre liv. Knöltången har många värdefulla egenskaper som innehåller alginater som bl a kan binda tungmetaller och föroreningar i munhålan och öka den skyddande effekten i saliv. I Aktiv Mun får knöltången dessutom od hjälp av den grönläppade musslanmed sina antiinflammatoriska egenskaper.

Massage
Unna din hund massage på ålderns höst. Det ökar blodcirkulationen, främjar produktionen av ledvätska och minskar trycket i lederna.

Ha överseende
Hundens sinnen blir allt svagare med åldern. Din hund kanske inte hör och ser lika bra som tidigare med det betyder inte att den inte förstår. Underlätta hundens vardag med handtecken om höseln ger vika och ljudkommandon om synen försämras.

Låt din hund få ett rikt, aktivt och friskt liv!


Varukorg  

Inga produkter

0,00 kr Frakt
0,00 kr Totalt

Gå till kassan

Gårdsbutik


Gårdsbutiken ligger mitt i
natursköna Stora Slågarps
by i Trelleborg.
Läs mer under Information:
Prästgården Butik&Galleri
Välkommen! 

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Ring gärna vår kundtjänst

Telefon:040 487314

Vi finns här för dig